Zonta Challenge Club

Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, București

 La inițiativa Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, Președinte al Senatului, a fost demarat un nou proiect al Universităţii Creştine   “Dimitrie Cantemir” - înfiinţarea Zonta Challenge Club, afiliat organizaţiei internaţionale Zonta, fondată în 1920, în Chicago, SUA, având ca scop promovarea femeilor în diferite domenii de activitate ale societăţii.
Sediul organizaţiei din Bucureşti este la Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, în cadrul institutului de cercetare a studiilor de gen (Institute for Social Studies of Gender), care a organizat o serie de evenimente naţionale şi internaţionale, cu participarea a numeroase femei din domeniul academic, politic, social şi artistic.
Sfera de acţiune a clubului vizează antreprenoriatul social, diverse forme de educaţie, inclusiv educaţia antreprenorială în spiritul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, dar și cooperarea în mediul de business.
În conformitate cu planul de înfiinţare a organizaţiei Zonta, au fost demarate acţiuni de promovare, invitând personalităţi feminine din diverse domenii să colaboreze în acest demers social şi educaţional.

     

La prima întâlnire, care a avut loc în data de 30 ianuarie 2020, au participat în calitate de membre fondatoare personalități feminine din diverse domenii de activitate, mass media, avocatură, organizații guvernamentale și non guvernamentale, din mediul artistic și, evident, cel academic. S-au stabilit obiectivele şi strategia de dezvoltare, în conformitate cu interesele individuale și de grup și s-a ales structura de coordonare. Invitata de onoare a fost  Doamna Prof. univ. dr. Marja Liisa Tenhunen, Preşedinta a Universității Centria, Kokkola, care în urmă cu 30 de ani a fondat primul club Zonta din Finlanda.